יש עסקים וחברות שיש להם משרדים, חנויות וקליניקות משל עצמם, יש שחולקים חללי עבודה ויש כאלה שעובדים מבית הקפה השכונתי. המשותף לכולם זה שכדאי שיהיה להם אתר אינטרנט, שמאפשר להם להיות נוכחים במקום קבוע, לארח כמה שיותר מבקרים ולדאוג לכך שיהיה להם מספיק מעניין ונוח, כדי שישהו בו ככל היותר.
תפקידו של אתר אינטרנט להוות עוגן למכירות שלכם ולאפשר ללקוחות להכיר את העסק ולקבל בטחון במה שיש לכם להציע. מרבית האנשים שיתעניינו בעסק, במוצר או בשירות, יחפשו את אתר הבית שלכם לפני שיקבלו החלטה.
כמו-כן, מעבר להגדלת הסיכוי למכירה, ככל שהגולש שוהה יותר באתר, השהות הארוכה תאותת לגוגל ולמנועי החיפוש שהוא מכיל תוכן איכותי ומעניין ותתרום לקידומו.
״אבל יש לי דף עסקי בפייסבוק..״
קידום ברשתות החברתיות, דף עסקי בפייסבוק וסושיאל עדכני ונוצץ - זה מצוין ואף הכרחי לשיווק - אך לא מספיק. אפילו דף נחיתה מצוין ומכירתי לא ייתן מענה שלם ללקוח. כשיש לכם אתר בית שמגבה, מהווה עוגן ונותן עוד מידע וביטחון ללקוח הפוטנציאלי, המכירות שלכם ייתמכו מכך מאד. ואם אין לכם אתר, סביר מאד שאתם מפסידים לקוחות.
כל עסק צריך אתר אינטרנט. לא חובה שיהיה אתר גדול מימדים, ניתן להתחיל מאתר בסיסי, ובהמשך להוסיף רכיבים נוספים ואפילו לתכנן חנות לשלב ב.
מה כולל תהליך הקמת אתר?
1. תכנון ואפיון - Ux
ראשית נגדיר את המטרות של האתר, את התחושה שנרצה להעביר למבקרים בו, ונאפיין את המבנה, את הפנקציונליות של הרכיבים שיהיו בו (טפסים, מסננים, פיצ׳רים וכיו״ב) ואת חוויית המשתמש.
2. כתיבה והכנת התכנים
זהו שלב חשוב מאד. חשוב שלכל דף יהיו תכנים איכותיים, ומסרים שיווקיים שישמשו להעברת המידע ללקוחות ולהתאמת העיצוב. השארת כתיבת התוכן לשלב מאוחר יותר עשויה לגרור עיכוב וסרבול בעבודה על האתר.
3. יצירת Wire frames
תכנון בקווי מתאר לדף הבית ולדפים הפנימיים. זוהי ׳תכנית הבנייה׳, של האתר בדומה לשרטוט אדריכלי. תכנית זו מהווה בסיס לעיצוב אתר אינטרנט.
4. עיצוב האתר וחוויית המשתמש - Ui
בהתאם לאפיון ולשרטוטיו, נעצב אתר האתר. נבחר פלטת צבעים, סגנון כפתורים, תמונות ואיורים, פונטים, אנימציות ועוד. כל אלה צריכים לדבר את שפת המותג ולהתכתב עם יתר הנכסים הויזואליים.
5. הזנת התכנים ובקרות איכות
מתקרבים לשלב השקת האתר - מזינים את כל התכנים, מניחים תשתית לקידום האתר בגוגל ובמנועי החיפוש, מגדירים את מקבלי הלידים ובודקים שהכל במקום ועובד כמו שצריך, הן בדסקטופ והן במובייל.
6. העלאה לאוויר
אם עוד לא רכשתם דומיין, זה הזמן לעשות זאת כי השלב האחרון הוא חיבור האתר לדומיין שלכם, קרי: העלאה לאוויר.
מה כולל אתר תדמית בסיסי?
הבסיס לאתר תדמית סטנדרטי יכלול בדרך כלל:
• עמוד בית - עמוד הבית הוא חלון הראווה, ותפקידו הן לספק הרבה מידע והן לגרום לגולש לרצות להמשיך לדפים האחרים וליצור עמכם קשר.
• אודות - ספרו מי אתם ולמה כדאי לקנות מכם.
• שירותים עיקריים - מה אתם מציעים? מה תרצו להדגיש בהקשר זה?
• פרטי יצירת קשר
• המלצות מלקוחות
• הרשמה לקבלת עדכונים
למתקדמים - תוכן בבלוג ומאמרים
בעלי אתרים רבים מוסיפים בלוג ו/או מאמרים לאתר; בלוג ומאמרים תורמים רבות לקידום האתר בגוגל ובמנועי החיפוש ולתדמית המקצועית שלכם.
מקצועיות ומיצוב
הצגת קייס סטאדיז או דוגמאות לפרויקטים ועבודות מוצלחים שעשיתם, בעיות מיוחדות בהן טיפלתם וכו׳, תתרום לתדמית המקצועית שלכם ולמיצובכם.
מענה לשאלות וספקות
נסו לחזות מראש מה הלקוחות הפוטנציאליים ירצו לדעת ותנו מענה ללבטים האפשריים שלהם. כך תגרמו ללקוח שהוא מכיר אתכם יותר ומקבל יותר בטחון בדרך ליצירת הקשר עמכם.
עדכונים שוטפים
הקפידו לרענן מדי פעם את התכנים באתר שלכם, זה מראה שהעסק דינאמי וחי. הלקוחות אוהבים את זה וגם גוגל.